Багатьом з нас важко встояти перед солодощами, які красиво виглядають з-за вітрини кондитерської. Це прикрашене, естетичне печиво або кекси особливо спокусливі. Також нам подобаються відомі смаки домашнього яблучного пирога чи чізкейку.
Зайти в кондитерську, вибрати улюблений десерт і оплатити його займає буквально мить, і нам не потрібно готувати цілий лист торта вдома і чекати, поки він спечеться. Крім усього іншого, цим займається і кондитер, але ця професія приховує ще багато таємниць.
Робота кондитера частково дуже мистецька, але з іншого боку все ж реміснича. Отже, що робить кондитер? Це професія для всіх чи вимагає особливих навичок? Нумо розбиратися разом!
Чи така солодка робота кондитера?
Здавалося б, нічого складного в роботі кондитера немає, він виконує досить повторювані завдання. Ніщо не може бути більш неправильним! Звичайно, кондитер відповідає за випікання тортів, печива, капкейків, тістечок, але і всіх інших солодощів, в яких важливу роль відіграє представлена форма.
Тому робота кондитера, звичайно, вимагає пекарських навичок і знання різноманітних рецептів. Однак на таку людину часто покладається й оформлення випічки.
Кінцевий ефект, тобто смак і зовнішній вигляд солодкості, значною мірою залежить від використовуваних для цього інгредієнтів. І це теж обов’язок кондитера: правильно підібрати продукти. Саме він повинен знати, яке борошно краще використовувати або який особливий інгредієнт додасть випічці характерний аромат.
Кондитер також може керувати роботою інших людей, які допомагають у щоденних справах. У цій професії дуже важливо правильно використовувати техніку, щоб вона прослужила якомога довше. Це також належить до завдань кондитера.
Художник чи майстер?
Добре, якщо в основі будь-якої професії лежить те, що вам подобається нею займатися. Так само і з роботою кондитера – людина, яка думає про таку професію, повинна любити створювати солодощі й мати певний толк. Це означає не тільки випікати за рецептом, а й експериментувати, намагатися створювати оригінальні вироби.
Крім ручних і художніх навичок, кондитер повинен володіти чималим терпінням, адже випічка не завжди виходить такою, як треба. Він також повинен бути готовий працювати в теплі та проводити багато годин стоячи.
Робота кондитера передбачає виготовлення різноманітних солодощів до особливих подій:
- днів народжень;
- іменин;
- весіль;
- різноманітних свят.
Іноді це означає працювати вночі, щоб доставити свіжу випічку вранці, або десяток або близько того годин безперервного випікання, щоб встигнути з усіма замовленнями. Це також слід мати на увазі, обдумуючи вибір професії кондитера.
Кондитер може працювати не тільки в кондитерських цехах, але і в готелях, ресторанах або відкрити власну справу. Звичайно, робота в різних місцях дуже схожа одна на одну, але може відрізнятися в деяких деталях.
Чи може професія кондитера стати мрією? Звичайно, для деяких людей. Красива, художня випічка дарує велике задоволення, а багаторічний досвід дозволяє ще більше свободи та експериментів. Однак варто пам’ятати, що це, зрештою, важка, здебільшого застійна робота, яка іноді виконується у незвичайні години.
Якщо ви все-таки хочете стати саме кондитером та спробувати себе в випіканні солодощів тощо, то ми з радістю допоможемо вам підібрати гарний навчальний заклад в Польщі.
Підсумок
Здобути освіту кондитера можна в багатьох навчальних закладах Польщі. В яких саме? Звертайтеся до менеджерів команди Atomy, щоб отримати консультацію з цього питання. Для цього телефонуйте на ці номери – 📞+380674550190, 📞+380993675750. Консультація надається безкоштовно! Або просто заповніть форму нижче та ми з вами зв’яжемося найближчим часом.Також ви можете написати до нас на пошту – atomy.ekpi@gmail.com.
[hubspot type=”form” portal=”6717931″ id=”994bbdf3-4508-4719-afc1-b09a6c097583″]