fbpx

Гастрономічно-готельний технікум № 8 імені Ярослава Івашкевича

Польща є країною з багатою історією! Тут чимало відомих діячів, письменників і інших особистостей, які залишили по собі слід на сторінках підручників з історії Польщі. Такою особистістю був і Ярослав Івашкевич — польський письменник, перекладач і громадський діяч. Саме його ім’ям названий технікум №8 в місті Бидгощ.

В навчальному закладі виховують спеціалістів за професіями, які затребувані на ринку праці: кухар, офіціант, інженер з харчування та гастрономії, інженер з гостинності. Практичне навчання проходить у шкільних майстернях, які оснащені спеціалізованим, сучасним обладнанням, в тому числі конвекційними печами. Учні польського технікуму проходять стажування у відомих ресторанах та готелях Бидгоща (City Hotel, Hotel Pod Orłem, Maestra Restaurant, Telimena Restaurant) та готелі Sheraton у Сопоті. 

У технікумі вже багато років реалізується проект «Професійні обрії», завдяки якому молодь може приймати участь з різноманітних додаткових заходах, в тому числі:

  • Планування харчування;
  • Оцінка дієти;
  • Нові тенденції декорування кондитерських виробів;
  • різні професійні майстер-класи;
  • навчальні в готелях;
  • заняття з майстрами ресторанів і кондитерських м. Бидгощ;
  • додаткові та корекційні заняття із загальноосвітніх та професійних предметів. 

В рамках цих проєктів молодь навчального закладу бере участь у оплачуваних практиках у рестораторів Бидгоща. Технікум пропонує широкий спектр спортивних заходів. На території закладу працюють спортивні клуби з волейболу для дівчат та хлопчиків, легкої атлетики, гандболу для дівчат та хлопчиків, баскетболу для хлопчиків. Щоб задовольнити очікування молоді, у технікумі організовуються заняття танцями в рамках проведення занять з фізкультури.

Перелік головних спеціальностей

В технікумі імені Ярослава Івашкевича студенти можуть обрати для навчання спеціальність техніка з харчування та гастрономічних послуг. Під час навчання студенти можуть отримати дві кваліфікації: 

  1. Приготування та роздача страв.
  2. Організація харчування та громадського харчування.

Випускники цього напряму навчання можуть бути прийняті на роботу кухарем, уповноваженим, дієтологом, технологом харчування, спеціалістом із здорового харчування, організатором випадкових вечірок, організатором громадського харчування, керівником закладу громадського харчування, менеджером.

Отримана кваліфікація дає можливість працювати в закладах відкритого типу (ресторани, кафе, фаст-фуди), закладах харчування закритого типу (гостинні будинки, будинки відпочинку, лікарні, санаторії, школи, пансіонати, їдальні), підприємствах громадського харчування. Також можна створити власну кейтерингову компанію.

Випускники можуть продовжити свою освітню кар’єру під час навчання, пов’язаного з харчуванням, дієтологією та гастрономією.

Ще одна цікава спеціальність – технік готелярства. Навчаючись за цим напрямом, студенти також можуть отримати дві професійні кваліфікації:

  1. Обслуговування гостей у закладі, що надає готельні послуги.
  2. Реалізація послуг на рецепції.

Після отримання диплому випускники можуть працювати на посадах: ресепшн, менеджер на ресепшн, консьєрж, менеджер з поверхового обслуговування, спеціаліст з туризму, спеціаліст з маркетингу, менеджер готелю.

Отримана кваліфікація дозволяє працювати в готелях, пансіонах, мотелях, кемпінгах, будинках відпочинку, туристичних агентствах, санаторіях, авіакомпаніях, конференц-центрах або на кораблях. Також можливе відкриття власного готельного та кейтерингового бізнесу.

І, звісно, студенти можуть продовжити свою освітню кар’єру під час навчання, пов’язаного з індустрією гостинності та громадського харчування, туристичними послугами, а також менеджментом та маркетингом у готельній індустрії.

Також в технікумі студенти можуть обрати такий професійний напрямок навчання, як технік обслуговування офіціантів. Під час навчання вони також можуть отримати дві кваліфікації:

  1. Надання послуг офіціанта.
  2. Організація кейтерингового обслуговування.

Після отримання диплому випускники можуть працювати офіціантами, барменами, сомельє, баристами, організаторами вечірок, організаторами громадського харчування, керівниками закладу громадського харчування, менеджерами.

Отримана кваліфікація дозволяє працювати в закладах відкритого типу (ресторани, їдальні, кафе, кондитерські, бари, розважальні заклади), закладах харчування закритого типу (гостинні будинки, будинки відпочинку, санаторії, школи, пансіонати, їдальні) або підприємствах громадського харчування. Також можна створити власну кейтерингову компанію.

Випускники можуть продовжити свою освітню кар’єру під час навчання, пов’язаного з харчуванням, дієтологією, гастрономією, просуванням та маркетингом послуг.

Підведемо підсумок

Якщо вас зацікавила представлена інформація, ви можете зв’язатися з менеджерами ГО “Atomy” за цими телефонними номерами 📞+380674550190, 📞+380993675750. Консультація надається БЕЗКОШТОВНО! Також ви можете написати листа на нашу електронну пошту atomy.ekpi@gmail.com або ж залишайте заявку зі своїм питанням через форму зворотнього зв’язку, яка розміщена під цим записом, і ми з вами обов’язково зв’яжемося!

З приводу того, які документи потрібно підготувати для вступу, ви можете поки ознайомитися з ЦІЄЮ статтею. Проте ми не втомлюємося вам нагадувати, що навчання в більшості польських технікумах ведеться виключно польською мовою. Саме тому потрібно завчасно потурбуватися про те, щоб ваша дитина добре нею володіла. Зауважимо, що рівень знання польської мови абітурієнта також береться до уваги під час вступу. 

Вивчити польську мову ви можете разом іншими учнями. які вже навчаються за програмою команди ГО “Atomy”. приєднатися дуже легко – просто тисніть помаранчеву кнопку в кінці сторінки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.